Presse og PR

Sigurd fortæller Bibelhistorier

Sigurd Fortæller Bibelhistorier har solgt næsten 40.000 eksemplarer i seks oplag på bare 10 måneder. Og det kommer bag på forfatteren selv:

- Jeg er fuldstændigt overvældet over det. Jeg har aldrig nogensinde prøvet at skrive en bestseller – men min kone driller mig også med, at jeg jo heller ikke selv har fundet på historien, siger Sigurd Barret.

Sigurd Barrett er glad og ydmyg over modtagelsen af Sigurd Fortæller Bibelhistorier. Drømmen var at lave en børnebibel, der kunne fortælle budskabet på en måde, der var forståelig for folk, der ikke er vant til at læse i en bibel. Som ikke skulle afskrækkes af mange, mange ord og dystre illustrationer og alle de konventioner, der er om kirken.

Det glade budskab

- For mig er biblen et glad, let og lyst budskab, selvom den sandelig også rummer tunge tanker om livet og døden. Men først og fremmest er kristendommen for mig en lys religion, en kærlighedens religion – der fortæller os om næstekærligheden på den ene side og Guds uendelige kærlighed til os på den anden side. Det havde jeg lyst til at prøve at  fortælle på en måde, der var spiselig for hr. og fru Danmark. Men at det skulle lykkes i den grad, det havde jeg ikke drømt om, siger Sigurd Barrett.

Forberedt på kritik

Sigurd havde ellers forberedt sig på, at hans udgivelse kunne møde kritik:

- Men jeg er sluppet for at blive fordømt af ateister og af folk, der synes, at de skal finde noget negativt at sige om mig, og det havde jeg næsten ikke turdet håbe på. Jeg var bange for at blive kaldt en hellig-frands i pressen – men det er slet ikke sket.  Modtagelsen har været overstrømmende. Positive reaktioner, seks stjerner og roser hele vejen fra Indre Missions blad til BT, siger Sigurd Barrett.

En ære og fornøjelse

Efter en turné med 47 udsolgte kirkekoncerter er Sigurd Barrett begejstret for, at det er lykkedes at invitere børnene indenfor:

- Det er svært at sige i Jantelovens land, hvor vi helst skal klappe hesten og alt-det-der: Men jeg har aldrig oplevet at være med til noget, der var så succés-ombrust som Sigurd Fortæller Bibelhistorier. Og jeg sender hele æren videre til Vorherre, for det er ikke mine historier, jeg har bare været så heldig at få lov til at formidle det. Og det har været en kæmpestor ære og fornøjelse!

Historier om verdens uretfærdighed

Materialet består af en DVD-boks, der består af alle 9 film med Sigurd Barrett og tøjdyrene Snapper og Topper. Sigurd og Snapper optræder ligeledes i udgivelserne Sigurd fortæller Bibelhistorier og Sigurds historier om at være til.

Programmerne har hver en varighed på cirka 20 minutter og kan med fordel ses af børn og voksne sammen.

Ved omtale af Historier om verdens uretfærdighed må følgende grafisk materiale frit bruges